90 (212) 210 10 10

Havacılık Elektrik ve Elektroniği

Bölüm Hakkında

Elektronik ve bilgisayar teknolojisindeki hızlı gelişmesine bağlı olarak günümüzde tasarlanan hava araçlarının performansları da gün geçtikçe artmaktadır. Bir hava aracının elektrik ve elektronik parçaları uçuş için hayati öneme sahiptir. Bu nedenle Havacılık Elektrik ve Elektroniği alanında çalışacak bakım personelinin iyi bir eğitim almış, sorumluluk sahibi ve nitelikli olmaları gerekmektedir. Nişantaşı Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Elektrik ve Elektroniği Bölümü ise mezunlarının alana çıktıklarında bu sorumluluğu, belirlenen düzeylerde gerçekleştirebilecekleri bilgi ve becerilerle donatılmasını amaçlar. Üniversitemiz, yıllardır havacılığın birçok dalında eğitim veren bir kuruluş olmasının yanında havacılık kültürünü iyi bilen, sektör deneyimi yüksek eğitmenlere sahip olması ile kişisel gelişim açısından öğrencilerimize katkı sağlamaktadır. Havacılık Elektrik ve Elektroniği, alan çalışanlarından evrensel standartlarda başarı beklediğinden dolayı havacılık dili olarak İngilizce tüm eğitim sistemi içinde de önemli bir yer almaktadır. Bu anlayışla Nişantaşı Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu tüm bölümlerinde olduğu gibi Havacılık Elektrik ve Elektroniği bölümünde de yoğun İngilizce programıyla bu gereksinimi karşılamak amacındadır. Sonuç olarak Havacılık Elektrik Elektronik Bölümü bir yandan teknoloji diğer yandan da İngilizce eğitimleriyle ulusal ve uluslararası havacılık otoritelerinin beklentilerini karşılayacak uçak teknisyeni adayları yetiştirmektedir.

 

Dersler Hakkında

Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümünde bir yılda iki dönem olmak üzere toplam 8 dönem ders verilmektedir. Yoğun İngilizce ile de teknik niteliğin arttırılmasına gayret edilmektedir. Bu çerçevede; AC-DC devreler, uçuş teorisi, hasarsız kontrol yöntemleri, elektronik devreler ve haberleşme, hava aracı borda aletleri vb. dersler verilmektedir. Program ayrıntısı bölüm müfredatında verilmektedir.

 

Çalışma Alanları

Mezunlar Türk Hava Yolları A.O., Türk Hava Kuvvetleri Hava İkmal Bakım Merkezleri, özel hava yolu işletmeleri, hava aracı bakım merkezleri ve havacılık alanında faaliyet gösteren diğer işletmelerin teknik bölümlerinde çalışmaktadır.

Mezunlar ayrıca, havacılık alanında yüksek lisans, doktora programlarına başvurabilir.

 

Kayıt Olmak İçin Ön Koşullar

Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak/sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğunda mevcuttur. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler bölümde verilen dersleri alabilirler.

 

Mezuniyet

Dereceyi alabilmek/programı tamamlamak için akademik yıl sonunda yapılması gereken veya programın tamamlanmasını müteakip özel bir program sonu sınavı veya final sınav dönemi yoktur. Bununla birlikte, her yarıyıl içinde ara sınavlar ve yarıyıl sonunda genellikle dönemin hemen bitişini müteakip iki hafta süreli dönem sonu sınavları vardır. Buna ek olarak, öğrencinin bir proje çalışması sonunda hazırlayacağı Bitirme Tezi ve bu çalışmasına yönelik sözlü tez sunumu yapması da (7. veya 8. yarıyılda) istenmektedir.

Bölümle ilgili hususlar HAVA ARACI BAKIM PERSONELİ YÖNETMELİĞİ (SHY-66) kapsamında yürütülmektedir.

 

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi içerikleri için tıklayınız.

 

-

Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Turhan


Havacılık Elektrik ve Elektroniği BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI

Apply Nişantaşı